Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Näin uusi maja tehtiin tai oikeastaan tehdään

Elikkäs olen purkanut vanhan majan, koska alapalkit olivat menneet huonoksi. Nyt on jo uudessa majassa alakerta pystyssa, jos sitä voi majaksi enään sanoo=) Älkää pelästykö, kyllä minä teen siihen vielä yläkerran=) Nyt olen tehnyt majaan kunnon perustukset vatupassin kera.  Isikin vitsaili että pitäskö hankii rakennus lupa, koska toi ei oo enään perjatteessa maja. Nyt asiaan. Lisään tietoo siitä mukaan kun maja valmistuu. Majan rakennus alkoi kovin kurjassa säässä, vesisateessa. Mutta kun mieli oli rakentaa niin rakensin. Jos on kysyttävää niin kysykää vieraskirjassa.

Vaihe 1: ``Tuki Aita``

Tälläisen aidan upotin majan vierustalle estämään, ettei kukkapenkille mene hiekkaa ja estämään maan vajoamista majan vieresta (jos maa alkaisi vajota, voisi seurauksina olla majan kaatuminen joka ei olisi kiva asia). 

Aidan rakenne

Kaivoin noin 50cm kuopan hiekanestoaidalle.

Aita on kuopassa, vielä pitää peittää.

Noin siinä se nyt on. Ensimmäinen vaihe majan rakennuksessa. Huh oli täsäkin hommaa.

Vaihe 2: "Perustukset"

Hakkasin reunoihin myös laudat hiekan valaumisen estämiseksi. Laitoin tiilit, että maja olisi irti maasta (tässä kuvassa tiileja ei ole vielä aseteltu kunnolla vatupassilla). Levitin myös soraa, että maa olisi vähän jykevämpää.

Rakensin kehikon mihin maja tulisi. Jälkeenpäin lisäsin noihin väleihin vielä yhdet laudat.

Vaihe 3: "Kehikko"

Seuraavaksi pääsinkin tekemään kehikkoa majaan, joka oli vaikea vaihe. Sahasin paksuista parruista saman pituisia parruja kehikoksi. Ja naulasin parrujen päälle laudan. Sitten naulasin parrut alhaalta perustuksiin vatupassia avuksi käyttäen.

Kuva tulossa!

Laitoin reuniin väliaikaiset vinotuet, että maja  pysyisi pystyssä.

Kuva tulossa!

Vaihe 4: "Seinät"

©2019 Majamajakka - suntuubi.com